Underlige mænd

De kan af og til være nogle underlige størrelser, de mænd. Det gælder for eksempel ham, jeg er gift med, som tit griner lidt af mig, hvis jeg er taget i byen for at købe et eller andet bestemt og så kommer hjem med flere ting, end jeg havde tænkt mig, da jeg tog af sted. Det er vist helt normalt for os kvinder, men jeg kan da også konstatere, at mænd en gang imellem bliver ramt af den samme indkøbsdille.

For eksempel her i dag, da min mand var en tur i vores lokale byggemarked. Han fortalte, at skal skulle have købt nogle bestemte kabler til det projekt, han har gang i lige nu. Han har nemlig besluttet, at han vil have lagt lys ind i det redskabsskur, vi har for enden af vores carport, og så vil han også have lidt lyst i loftet på carporten, for det er nu rart en mørk vintermorgen, at man kan se noget, når man stiger ind i bilen.

Så han kørte altså af sted for at købe de nødvendige kabler til nedgravning mellem huset og redskabsskuret, men da han kom hjem igen, havde han i hvert fald en hel del flere varer med fra byggemarkedet.

Han har fort længe siden købt de lampesteder, han vil sætte op i redskabsskuret og carporten, men i byggemarkedet havde han også købt nogle meget dyre pærer til disse lamper. Han forklarede mig grundigt om den specielle type pærer, som både giver et godt lys og samtidig sparer meget på elforbruget.

Sådan noget LED belysning er det nyeste indenfor el-besparende pærer, forklarede han. De bruger en brøkdel af den strøm, som en gammeldags glødepære bruger, og så kan de holde i uhyggeligt mange år. Så det bliver i sidste ende en rigtig god investering, selv om sådan en LED pære koster godt et par hundrede kroner.

Jeg fik også en forklaring om, at netop i et redskabsskur og en carport er risikoen for at glemme at slukke lyset efter sig ret stor, men så gør det jo ikke noget, hvis pærerne kun bruger for få ører strøm i timen.

Det kan selvfølgelig være rigtigt nok, men jeg har ham nu mistænkt for at have købt de nye pærer, fordi han altid har haft en tendens til, at han skal have det nyeste og smarteste, når det gælder et eller andet teknisk.

I en anden indkøbspose fra byggemarkedet havde han en lille kasse med ledning til samt nogle almindelige batterier, og jeg spurgte ham, om det også havde noget at gøre med lyset i redskabsskur og carport.

Men nej, han var faldet for et godt tilbud i byggemarkedet på en oplader samt fire genopladelige batterier for under 100 kroner. Det er et godt køb, fik jeg at vide, for drengene bruger faktisk mange batterier i deres forskellige legetøj, så i længden er det meget billigere at bruge genopladelige batterier i den slags, bedyrede han.

Det er sikkert rigtigt, men sådan er det også med de fleste af mine impulskøb. Et godt link om den type batterier: http://www.batteribyen.dk/genopladelige-batterier

Disclaimer

Skriv et svar