Kreatin og kosttilskud

Når man vælger at prøve supplere sin træning med kreatin, så opstår der en masse spørgsmål omkring kreatin dosering, hvad man skal blande sit kreatin med osv. Mange er også i tvivl om hvordan man skal forholde sig i forhold til kreatin vs. andre kosttilskud. Er der specielle forholdsregler man skal tage sig? Er der kosttilskud man ikke bør tage mens man tager kreatin? Det er den slags kreatin spekulationer vi vil kigge nærmere på i denne artikel.

Når man tager kreatin, så vil man gerne have det optimale ud af brugen af kreatin. Derfor er det naturligt, at man gør sig visse tanker om hvorvidt det er okay at tage andre kosttilskud sammen med kreatin, og om man eventuelt må blande de forskellige kosttilskud sammen med sit kreatin.

Lad os først kigge på et af de mest brugte kosttilskud, nemlig proteinpulver. Der er mange som spørger, om de må blande deres kreatin pulver i deres proteinshake, eller om kreatin helst skal tages for sig selv. Der er absolut ingen problemer i at blande sin kreatin sammen med sin proteinshake. Hvis man blander sin kreatin sammen med sin proteinshake, så er det dog en god ide, at supplere kreatin og proteinpulver shaken med nogle hurtige kulhydrater. Det kunne være ved at anvende maltodextrin sammen med protein og kreatin, eller ved at anvende weightgain pulver i stedet for proteinpulver, og så blande sit kreatin sammen med dette.

Der er også mange som gerne vil anvende beta-alanin sammen med deres kreatin. Kreatin og beta-alanin kan sagtens bruges sammen, og kreatin og beta-alanin har absolut ingen negativ indvirkning på hinanden. Man skal dog ikke forvente en synergistisk effekt af at tage kreatin og beta-alanin sammen. Kreatin og beta-alanin virker forskelligt, og forstærker ikke hinandens virkning. Men kreatin og beta-alanin har begge en veldokumenteret og mærkbar effekt hver for sig.

Man skal dog være varsom med brugen af koffein sammen med kreatin. Den negative interaktion mellem kreatin og koffein er dog ikke 100 % dokumenteret, og nogle undersøgelser viser, at der ikke er nogen negativ effekt mellem kreatin og koffein, mens andre viser, at der er en negativ interaktion mellem kreatin og koffein. Det er dog bedre, at være på den sikre side, og sænke indtagelsen af koffein, når man er på kreatin, eller i det mindste undgå indtagelse i timerne omkring indtagelse af kreatin.

Kreatin fra Bodylab.dk er et kosttilskud, som kan tages sammen med mange forskellige kosttilskud uden problemer. Det eneste potentielle problem, når man tager kreatin, er indtagelse af koffein sammen med sin kreatin. Udover dette kan man tage sin kreatin sammen med et hav af forskellige kosttilskud, og der er absolut heller ikke noget galt i at blande dem sammen, som vi så i eksemplet med proteinpulver og kreatin eller weightgainpulver og kreatin. Man skal dog som altid huske, at kreatin optages bedst, hvis det indtages sammen med simple kulhydrater, eller i det mindste sammen med en eller anden form for næring, som stimulerer et insulin respons. Så er man sikker på at få det fulde udbytte af kreatin.

Læs mere om kosttilskud og kreatin på Bodylab.dk

Disclaimer

Skriv et svar