Ikke kun Frederiksberg

Jeg har fået et nyt job. Derfor skal jeg flytte til København. Det er ikke for en ny arbejdsgiver, men det er en ny stilling, som er blevet oprettet: Jeg skal være firmaets nye spydspids. Jeg skal bane vejen for firmaet til det københavnske marked. Det bliver et spændende, men også meget krævende job. Jeg glæder mig. Firmaet, jeg er ansat i, laver videoer for forskellige organisationer – private og offentlige. Vi rådgiver kun om videoproduktion. Oftest i forbindelse med større reklamefremstød. Her i landet har vi haft stor succes (takket være mig, når jeg selv skal sige det) i de sidste par år og med erfaringerne vi har fra Tyskland og Sverige, mener vi, at vi er klar til at indtage København.

København

Jeg har kun opholdt mig ganske få uger i København nu. Det har været sådan noget med at bo på hotel og få de nye lokaler til at fungere. Samtidigt har jeg også indset, at jeg er nødt til at bo permanent i byen. Så jeg har fundet en god lejlighed. Ude på Frederiksberg. Jeg har ikke haft så meget tid til at sætte mig ind i tingene i Danmark endnu. Og slet ikke i København. Jeg kan godt mærke, at det er en vibrerende og dejlig by. Men den er altså ikke så kosmopolitisk som mange københavnere gerne, vil gøre den til. De skulle komme til Berlin. Så vil de opdage, hvad en kosmopolitisk by er. Nå. Jeg lærer nok at blive københavner. I første omgang handler lektionen om at få flyttet ind i lejligheden.

En af de lokale, som vi har ansat, har givet mig navn og telefonnummer til et flyttefirma. Og en låsesmed. Hvorfor skal jeg bruge en låsesmed? Hun sagde, at man altid bør få sine låse i dørene til boligen skiftet, når man flytter ind. Aha. Hun sagde også, at det er en forholdsvist billig låsesmed, som hun kender: https://www.dencyklendelaasesmed.dk/. Han kan klare jobbet på en dag. Jeg skal bare aftale tid med ham. Fint nok. Jeg har kontaktet flyttefirmaet og aftalt med dem om flytningen af mine ting fra Berlin til København. De virker professionelle nok. Flinke at tale med. Og på flydende engelsk. Det er jo en fordel. Tysk er vist ikke danskernes foretrukne fremmedsprog.

Låsesmed lokalt på Frederiksberg

Mine ting ankommer i næste uge, så jeg tænker, at det vil være fint, hvis jeg kan få fat i den her låsesmed på Frederiksberg og aftale med ham, at han skifter låsene til dørene inden da. Bagefter er der noget med et forsikringsselskab. Den boligforening, som jeg skal flytte ind hos, har forlangt, at jeg har en boligforsikring. Ved ikke, hvorfor. Det må være en særlig dansk regel. Jeg ved det faktisk ikke – altså om det er lovpligtigt at have en boligforsikring. Men der kan jo ske uønskede ting, så det er nok ikke så dumt. Jeg skal så også lige huske at ringe til boligforeningens formand og høre om, hvilket forsikringsselskab han anbefaler. Jeg kender jo intet til den slags her. Men sådan er det. Jeg skal videre. Så du må undskylde. Jeg bliver nødt til at løbe nu.

Disclaimer

Skriv et svar