Fyn kalder

Det er lidt, som om at nedtællingen er begyndt. Jeg kan mærke på min mor, at hun er ved at gå lidt i panik, fordi jeg skal rejse. Når min mor går i panik, så begynder hun for det første at snakke alt for meget. Hun vrøvler om alt muligt. Lidt, som om at hun tror, hun kan få sin angst til at forsvinde ved at tale den væk. Det andet, hun gør, er at rydde op, flytte møbler, lave store måltider og hele tiden snakke om projekter, der skal laves i huset. Jeg ved godt, hvorfor hun er i panik. Hun er ked af, at jeg skal rejse. Jeg har sagt til hende, at jeg rejser jo ikke om på den anden side af jorden, og at jeg nok skal komme og besøge hende. Hun har fortalt mig, at hun er ked af, at jeg rejser. Hun kommer til at savne mig. Jeg kommer også til at savne hende. Men altså. Jeg rejser jo kun til Fyn. Det er altså ikke så langt væk.

På efterskole på Fyn

Jeg skal gå på Baaring Efterskole på Fyn. Det er mig selv, der har valgt det. Jeg har, ligesom brug for en pause med skolen og vil gerne have lov til at dyrke mine interesser. Da jeg talte med mine forældre, om det her med efterskolen blev min mor helt ulykkelig: ”Vil du virkeligt rejse fra os?” Min far var ret cool med det. Han sagde faktisk, at han syntes, at det er en rigtig god idé. Især fordi han selv har prøvet at være rigtig skoletræt. Jeg sagde til min far og mor, at ja, jeg vil gerne prøve at være lidt mere selvstændig og forsøge at stå på egne ben. Vi talte meget om det. Ganske langsomt blev min mor overbevist om, at det faktisk er en god idé, at jeg tager på musikefterskole – ikke mindst efter jeg havde vist hende denne artikel.

Musik er mit et og alt

Musik er nemlig min helt store interesse. Jeg har spillet klaver, siden jeg var 6 år. Og her i de sidste 2 år har jeg lært at spille på elektrisk guitar. Min musiklærer siger, at jeg har talent, og at jeg bør gøre mere med musik. Og nu, hvor jeg faktisk har chancen, inden jeg skal tilbage til skolebøgerne i gymnasiet, syntes jeg, at det skulle prøves af.

Vi undersøgte mulighederne og fandt nogle musikefterskoler, som vi besøgte, inden jeg bestemte mig for, hvilken én jeg vil gå på. Der var faktisk 2 efterskoler, som jeg gerne ville gå på, og da jeg ikke kunne bestemme mig, så slog vi plat og krone. Det endte derfor med, at jeg tilmeldte mig skolen på Fyn. Og heldigvis for det. Jeg opdagede det først bagefter. Man kan nemlig gå til ridning på den skole. Og det vil jeg også gerne. Jeg elsker heste – og en dag så vil jeg have min egen.

Så ja, nedtællingen er begyndt. Der er ca. 15 dage til, at jeg skal rejse. Det er ca. 15 dage, hvor jeg bliver nødt til at vise min mor, at jeg holder af hende, og at hun ikke skal være bekymret eller ked af det.

Disclaimer

Skriv et svar