Alle burde tage et år på efterskole

Alle unge mennesker burde tilbringe mindst et år på efterskole en efterskole er ikke det samme som en friskole. Friskoler (som eksempelvis Skanderup Friskole) er almindelige skoler, hvor man kan gå fra 1. til 9. klasse, mens en efterskole er et sted man flytter hen for et enkelt eller to år.

Man lærer mange menneskelige værdier ved at være på en efterskole i et år. Man forstår tolerance og de unge mennesker lærer – uafhængig af deres forældre – hvordan man gebærder sig sammen med andre mennesker. Dette er uvurderlige menneskelige egenskaber som værdsættes.

Økonomien i at være på efterskole kan godt skræmme mange væk, der er en del egenbetaling af forældringerne. Dette skyldes at det er et frit valg at tage på ungdomsskole og der er en masse vedligehold og udgifter forbundet med at drive en efterskole.

Dagligdagen på en efterskole fokuserer på sammenhold og udvikling af fællesskabet. Der synges ofte morgensang og det forventes at der investeres fra den enkelte elev i dette sammenhold. Der aflyses stort set ikke timer på en efterskole da der altid er noget at give sig til og der er mange undervisere der kan overlappe hinanden rent fagligt.

En efterskole er lidt som en lejrskole der varer et år eller mere alt efter hvor lang tid man ønsker at være afsted.

Det kan varmt anbefales at tage på efterskole.

Disclaimer

Skriv et svar