Børn og musik

For nylig var det fastelavn. Det er altid sjovt at se, hvordan min søns klassekammerater klæder sig ud. De går i 3. klasse, og det er virkeligt en sjov fest for os forældre. Vi får nogle gode grin af ungerne, som er helt vilde. De har et godt sammenhold i klassen. Deres klasselærer er fantastisk. Han er virkeligt god til at få ungerne til at forstå, at det her med at mobbe og drille er noget skidt. Og han er utroligt dygtig til også at få os forældre til at tale med hinanden – selvom vi er meget forskellige.

God snak

Nu her til fastelavnsfesten sad min mand og talte rigtig godt med et par, som vi ikke kender så godt. De var faktisk søde, selvom det var åbenlyst, at de politisk står et helt andet sted, end vi gør. Deres dreng var klædt ud som Metalrockstjerne. Og der var virkeligt blevet gjort meget ud af hans kostume. Både lædervest og paryk med langt hår. Og en ægte børneguitar, der havde fået nitter på. Han var faktisk ukendelig. Han er ellers sådan en nydelig dreng, ville vi nok sige. Du ved sådan en af de drenge, der næsten går klædt i jakkesæt og slips. Sådan lidt skoleuniformsagtigt.

Men de var som sagt søde. Og vores drenge fik faktisk også hygget sig meget sammen. Det havde vi ellers ikke helt regnet med. De er meget forskellige. Deres dreng er lidt stille. Vores er et bulderhoved. Han er måske ikke så klog som deres. Men han er sød og hjælpsom. Så det var helt fint at se, at de kom godt ud af det sammen. Parret, vi sad sammen med, var glade for, at deres barn fik en god oplevelse. Vi blev enige om at arrangere, at de kan være sammen efter skole nogle gange i de kommende dage. Hvis de vil. Deres dreng har vist lidt problemer med ensomhed. Vores har massevis af venner. Netop fordi han er sød. Så det var en god aften.

Den der guitar

Efter festen fortalte vi vores søn, hvad vi har talt med hans kammerats forældre om. Han var positiv. ”Ja, vi kan godt lege sammen nogle gange. Han er ok. Og så i hans guitar? Fed ikke? Måske kan jeg også lege ovre hos ham nogle gange. Han lovede mig, at han gerne vil lære mig at spille på den. Han har flere guitarer, sagde han.”

Vi blev enige om, at det lød som en fin plan. Måske vil den dreng kunne lære vores at være lidt roligere. Måske. Vi kan godt forestille os, at det her guitarspilsprojekt, de åbenbart har talt om, kan føre til noget godt. Min søn har længe gerne villet lære at spille på et instrument. Måske er det guitar, han skal spille. Vi må vist til at lede efter en god og billig begynderguitar til ham. Mon ikke dem her er det bedste sted? https://www.danguitar.dk/musikinstrumenter/guitar/spansk-guitar

Vi har talt med den anden drengs forældre om det. Deres søn har været her en gang. Det endte med, at han blev og overnattede. I næste weekend skal vores dreng sove ovre hos ham.

Disclaimer

Skriv et svar