Derfor skal du benytte professionel it-hjælp

Alt for ofte ser man, at selv vigtige og centrale it-systemer i virksomheder slet ikke lever op til de krav og behov, som virksomheden egentlig har.

Tit er det systemer, som er opsat for år tilbage og slet ikke er blevet udviklet og vedligeholdt i takt med at virksomheden og behovene er vokset. Nogle gange er opgaven med at opsætte systemet leveret som en vennetjeneste. Og det kan da også nogle gange være fint. Desværre ses det bare ofte, at dokumentation på sådanne opgaver er meget mangelfuld eller i værste tilfælde helt manglende. Og ofte er det heller ikke længere muligt, at få fat i den person, som har udført opgaven. Og så er man stort set på bar bund, når der skal arbejdes videre med systemet.

Jeg vil derfor anbefale, at man altid benytter sig af professionel it-hjælp, som har baggrunden i orden for at levere en komplet færdiggjort opgave, hvor udførlig dokumentation må betragtes som en væsentlig del af arbejdet. Det vil lette muligheden for sidenhen at videreudbygge systemet, så det modsvarer behovet, uden at der skal startes helt fra bunden igen.

Systemer, som er tilstrækkeligt dokumenteret, er også langt lettere at supportere i en daglig driftssituation. Selv for en ny leverandør, bør det være en mulig opgave at levere support.  Hvilket dog ofte kun kan lade sig gøre, hvis der er adgang til den rette dokumentation.

Mange virksomheder har desværre erfaret behovet for professionel it-hjælp på den hårde måde. Lad ikke dette blive dit firma. Hvis du ikke allerede har en fast aftale med en it-virksomhed, bør du få set på det hurtigst muligt.

 

 

Disclaimer

Skriv et svar